Corona virus/Covid-19

Als gevolg van het Corona virus/COVID-19, blijven veel mensen langdurige klachten ervaren. Vanuit Fysiotherapie Move2BFit zijn er 3 verschillende zorgplannen opgesteld om zo passend mogelijk in te spelen op de behoefte van elke persoon die zich bij ons meldt om te werken aan zijn/haar herstel. Indien nodig werken we samen met andere disciplines zoals huisartsen, diëtisten en ergotherapeuten.

Uit huidig onderzoek blijkt dat 75-80% van de mensen die in het ziekenhuis belanden door een COVID-19 infectie, gemiddeld 21 dagen in het ziekenhuis verblijven. Ook blijkt dat 20-25% van deze mensen op de intensive care (IC) belanden. Een langdurige periode van ziek zijn heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Er kan, vaak in combinatie, sprake zijn van lichamelijke klachten (spierzwakte, gewichtsverlies, stem- en slikproblemen), cognitieve klachten (geheugenverlies en concentratiestoornis), maar ook van psychische klachten als angst en depressie. Mede door de aanwezigheid van andere chronische aandoeningen (zoals COPD, diabetes en hart- en vaatziekten), is het van belang dat gespecialiseerde zorgprofessionals snel aan de slag gaan met een patiënt.

Door samenwerking met het REACH-netwerk, ontstaan vanuit het UMC Amsterdam (Rehabilitation After Critical Illness and Hospital discharge), zijn wij optimaal op de hoogte van de meest recente inzichten over de revalidatie van deze specifieke doelgroep.

Copyright 2018 Fysiotherapie Move2BFit