Echodiagnostiek

Echodiagnostiek van de weke delen van het bewegingsapparaat wordt steeds vaker in de fysiotherapiepraktijk uitgevoerd. Een echo kan worden gemaakt als een aanvullende diagnostiek bij aandoeningen van spieren, pezen, kapsels, banden, gewrichten en/of botstructuren. Met name bij klachten van schouder, elleboog, pols, heup, knie, enkel, kuit/achillespees en hielpijn.

Elk onderzoek wordt uitgevoerd volgens een vast protocol. Het inzichtelijk en meetbaar kunnen maken van een klacht kan belangrijk zijn bij het opstellen van een behandelplan en in bepaalde gevallen voor het doorverwijzen/terugverwijzen naar de arts.
Echografie is pijnloos en niet schadelijk.

Er is nog geen aparte vergoedingsregel voor echografie in de fysiotherapie. In onze praktijk heeft het onderzoek plaats gedurende het fysiotherapeutische consult en wordt deze ook als zodanig gedeclareerd naar uw verzekering. Wanneer u (aanvullend) verzekerd bent voor fysiotherapie en nog voldoende budget over heeft, dan vergoedt uw verzekering het fysiotherapeutisch onderzoek c.q. de behandelingen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen, tel: 073-532 34 32.

Bij Fysiotherapie Move2BFit is Roelf Loeffen hiervoor opgeleid.

Copyright 2018 Fysiotherapie Move2BFit