Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing van huisarts of specialist nodig?
Nee, als u denkt dat uw klacht een indicatie is voor fysiotherapie kunt u rechtstreeks bij uw fysiotherapeut terecht. Deze zal dan een screening doen om te kijken of uw klacht inderdaad een indicatie is voor fysiotherapie. Indien de fysiotherapeut of uzelf daaraan twijfelt is het raadzaam eerst een huisarts te raadplegen.

Heeft de praktijk een contract met mijn zorgverzekeraar?
Wij hebben met alle zorgverzekeraars een zorgcontract. De rekening van uw behandeling gaat in de meeste gevallen direct naar uw zorgverzekeraar.
Als u niet verzekerd bent, of uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie is op, dan ontvangt u zelf een rekening. U bent zelf verantwoordelijk voor het aantal behandelingen fysiotherapie dat u vergoed krijgt.
Klik op de volgende link voor meer info over vergoedingen

Hoe kan ik mij aanmelden voor een afspraak?
• U kunt telefonisch een afspraak maken op 073-532 34 32
• Via het contactformulier op deze website
• Via een e-mail naar administratie@move2bfit.nl

Hoeveel behandelingen krijg ik vergoed?
Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u nalezen in de polisvoorwaarden die u van uw verzekeraar hebt gekregen. Het is goed te weten dat er vrijwel altijd een aantal behandelingen per jaar wordt vergoed en niet per ziektegeval. Houdt u daar rekening mee.
Wij trachten zo goed mogelijk bij te houden hoeveel vergoeding u heeft en proberen u te waarschuwen wanneer uw budget op is, maar de eindverantwoordelijkheid ligt bij u.

Ik heb een chronische aandoening hoe zit het met de vergoeding?
Patiënten met een chronische aandoening die vermeld staat op de ‘chronische lijst’ komen in aanmerking voor langdurige behandeling. Een verwijzing van huisarts / specialist is vereist. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering (als u die afgesloten heeft) en de rest wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Houdt er rekening mee dat wanneer de behandelingen vergoed worden uit de basisverzekering, eerst het eigen risico opgemaakt wordt.
Het is overigens niet zo dat alle aandoeningen waar u wellicht “chronisch” last van heeft voorkomen op de chronische lijst.

Kan ik mijn voorkeur aangeven voor een behandelend fysiotherapeut?
Ja, als u voorkeur heeft voor een man of vrouw of een specifieke therapeut kunt u dat aangeven en dan houden we daar rekening mee.

Ontvangt mijn huisarts een verslag van de behandeling?
Ja, tenzij u aangeeft dit niet te willen.

Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?
Indien u verhinderd bent dient u zich minimaal 24 uur van tevoren af te melden, wij kunnen dan nog andere patiënt oproepen. Indien u verzuimt (op tijd) af te melden, wordt een deel van de kosten van de behandeling bij u in rekening gebracht.
U kunt zich telefonisch afmelden op 073-532 34 32 of per e-mail administatie@move2bfit.nl

Wat moet ik meenemen op de eerste afspraak?
Als u via de huisarts komt moet u de verwijsbrief daarvan meenemen. Verder een geldig identiteitsbewijs en een handdoek.

Wat zijn de kosten van een behandeling?
De tarieven vindt u hier.

Wat zijn de openingstijden van de praktijk?
Onze openingstijden zijn als volgt :
maandag en donderdag van 8.00 – 21.00 uur
dinsdag van 8.00 – 20.00 uur
woensdag van 8.00 – 18.00 uur
vrijdag van 8.00 – 18.00 uur
zaterdag van 8.00 – 13.00 uur
let op: dit zijn niet de tijden waarop we telefonisch bereikbaar zijn.

Worden de kosten fysiotherapie vergoed door een zorgverzekeraar?
Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van het soort pakket dat u heeft afgesloten (zie uw polisvoorwaarden). De kosten van fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. (voor kinderen geldt geen eigen risico)
Indien u niet aanvullend verzekerd bent verzoeken wij u de behandeling contant of per pin te betalen.

Kan ik aan huis behandeld worden ?
Behandeling aan huis kan alleen op verwijzing van uw huisarts en/of specialist plaatsvinden.
Is het nodig dat we bij u aan huis komen ? Vraag uw huisarts dit te vermelden op de verwijzing.

Hoe lang duurt een behandeling?
Als u bij ons voor een fysiotherapiebehandeling komt dan duurt de behandeling ongeveer 25 minuten. Bij de eerste afspraak zullen we een ‘anamnese’ afnemen, wat een duur woord is voor een vraaggesprek. Tijdens dit vraaggesprek zullen wat achtergronden van uw dagelijks leven besproken worden, hoe u de klacht hebt opgelopen en hoe we er samen voor zorgen dat uw klacht zo snel mogelijk verdwijnt. Daarna begint de daadwerkelijke behandeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dat is sterk afhankelijk van uw klacht. Na de anamnese wordt er een behandelplan opgesteld. Daarin wordt het te verwachten aantal behandelingen weergegeven. Overigens is het wel verstandig om bij uw zorgverzekeraar te informeren hoeveel behandelingen fysiotherapie u per jaar hebt. Dat kan achteraf vervelende situaties voorkomen.

Copyright 2018 Fysiotherapie Move2BFit